Jdi na obsah Jdi na menu
 


Narození trojčat

30. 5. 2008

Narození trojčátek

Má první koťátka se mi narodila 16. května 2007. Ještě mi ani nebyl rok. Ráno se mí Lidé chystali odjet do Prahy za "svými starostmi" ale já jsem něco zvláštního tušila. Pořád jsem se jim otírala o nohy a vrněla, aby mě nenechávali samotnou doma. Když má Paní zjistila, že mi "odtekla" plodová "voda" a že začínám rodit, odložila své "starosti" a plně se mi věnovala. Moji růžovobílou oblíbenou deku dala na gauč v obývacím pokoji, kde bylo nejtepleji, položila mě tam a pořád jen hladila a konejšila. Byla jsem tak vyjevená, z toho co se to se mnou děje, že jsem nad její péčí neprotestovala jako to jindy dělám. No a můj Pán, když mě nebohou viděl na té dece a tom gauči nakonec také neodjel a zůstal se mnou a s mojí Paní jako pomocná ruka a fotograf.

 Musím teď zpětně říct, že jsem ji opravdu vděčná, že mě v tom tenkrát nenechali. Prvnímu koťátku se na svět moc nechtělo. Chvíli mu ze mě koukala jen nožička, chvíli ocásek. Moji Lidé byli zděšení, zda nepofičíme k panu doktorovi. Musela jsem prostě víc zatlačit, a po půl hodině snažení se ukázal na světě mouráček. Byl hubený a studený, no hrůza. Myslela jsem si ze začátku, že je to snad myš! Chtěla jsem ho ulovit, ale Paní s Pánem mi v tom zabránili a vysvětlili, že to malé skoročerné něco, je mé koťátko a potřebuje sát mlíčko. Pán musel zatopit v kamnech aby se zahřál. No a zase.

Podívali se do kalendáře, zjistili, že svátek slaví Přemysl a už ho, mouráčka, takto pojmenovali. Druhé koťátko už našlo cestu na svět snáze. Je bílo-mouraté a jméno dostalo Otakar. Tak byl na světě Přemysl Otakar a ještě se narodilo třetí dítě, celé zrzavé, které dostalo jméno po manželce slavného Přemysla Otakara - Kunhůta.

Pak, když už všechna koťátka sála mlíčko, konečně jsem si odpočinula. Potřebovala jsem to jako sůl. Neklid pominul, doma se rozhostilo teplíčko a pohoda.... viz fotogalerie "Trojčátka"

 

Náhledy fotografií ze složky 16.5.2007 Velký den